"SeeSee" Rigneyová, vlevo během studií zdravotnické školy, vpravo nyní, stále činná v praxi. Mezitím uběhlo téměř 70 let. Foto: Multicare

Kolegyně popřály nejstarší sloužící sestřičce USA k devadesátinám (video)

Florence „Seesee“ Rigneyová začala studovat na zdravotnické škole v roce 1946, když jí bylo 21 let. Snila o svém povolání už v dětství. Nyní, po sedmdesáti letech, je stále plná nadšení a lásky ke své profesi.

 

Její spolupracovnice Martie Schultzová vyvěsila na internet video, na němž můžeme vidět malou narozeninovou oslavu „za provozu“ ve všeobecné nemocnici Tacoma. „Seesee“ Ridneyová dostala růžovou šerpu a tiáru (korunku) a překvapení v podobě květiny a dopisu od guvernéra státu Washington Jaye Insleeho, který poděkoval „nejstarší činné sestře ve Spojených státech“.

Florence Rigneyová šla ve svých 67 let do důchodu, ale vydržela v něm jenom 5 měsíců. Nyní stále v nemocnici slouží, a to dva dny v týdnu.

„SeeSee Rigneyová, sálová sestra z všeobecné nemocnice v Tacoma ve státě Washington, oslavila své devadesátiny se svými spolupracovníky a téměř sedmi dekádami ošetřovatelské práce,“ napsala k videu Schultzová a dodala: „Je inspirací pro všechny! Bůh tě ochraňuj, má přítelkyně. Máme tě rádi a můžeme jenom doufat, že budeme mít alespoň polovinu energie, jakou máš ty ve svém věku.“


-cik-