Nová aplikace V bezpečí navazuje na aplikaci Záchranka, která má již více než 220.000 registrovaných uživatelů a pomohla ve více než pěti stech voláních na linku 155. Aplikace V bezpečí cílí na seniory, děti a jejich rodiče. Foto: vbezpeciapp.cz

Mobilní aplikace „V bezpečí“ kontaktuje v případě ohrožení blízké

Mobilní aplikaci, která v případě ohrožení kontaktuje uživatelovy blízké, včera představil Jihomoravský kraj. Kromě Zdravotní záchranné služby tak lze od včerejška pomocí mobilní aplikace nazvané „V bezpečí“ kontaktovat i lidi, které si uživatel sám zvolí pro případ nouze. Aplikaci si lze stáhnout do mobilu zdarma, funguje pro operační systémy Android a iOS. Aplikace umožňuje uživatelům sdílet aktuální polohu s předem nastavenými kontakty, zapnout alarm a sirénu, simulovat příchozí hovor nebo nastavit automatické odeslání polohy v předem daný čas.

 

„Celý systém funguje bez připojení k internetu a nouzová zpráva je odeslána cestou standardní SMS. Vaši blízcí tak obdrží informaci o vaší poloze a naléhavé potřebě pomoci. Součástí zprávy je také informace o přesnosti polohy, stanovené pomocí systému GPS,“ uvedl autor aplikace Filip Maleňák.

Aplikace má zatím čtyři základní funkce. Modul Alarm jedním stiskem tlačítka odesílá polohu uživatele nastaveným nouzovým kontaktům, zároveň aktivuje svítilnu a hlasitou sirénu. Ta může případného útočníka zastrašit.

Funkce Časovač nabízí možnost nastavení odpočtu času, za který bude aktivován alarm. Modul Jsem zde umožňuje uživatelům odeslat zprávu s jejich polohou známým a dát jim tak vědět, kde se nacházejí v případě nepřehledné situace, například na koncertě nebo v přírodě. Poslední funkcí je modul simulující příchozí hovor. Uživatelům stačí nastavit čas a jméno požadovaného volajícího.

Nová aplikace V bezpečí navazuje na aplikaci Záchranka, která má již více než 220.000 registrovaných uživatelů a pomohla ve více než pěti stech voláních na linku 155. Aplikace V bezpečí cílí na seniory, děti a jejich rodiče. Stejně jako Záchranku chtějí tvůrci na podněty veřejnosti zdokonalovat a rozšiřovat i aplikaci V bezpečí. Veškeré informace jsou dostupné na webové stránce aplikace.

-čtk-