Foto: Pxhere

V novém kurzu bude možné studovat administrativu ve zdravotnictví

V novém kurzu Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví bude možné studovat administrativu. Absolventi by měli pomáhat lékařům a zdravotním sestrám, aby měli víc času na pacienta. V tiskové zprávě o tom včera informovalo ministerstvo zdravotnictví.

„Je velmi důležité, aby každý zdravotník dělal tu práci, ke které je kvalifikovaný. Aby fungovaly týmy od pomocného a nižšího zdravotnického personálu, přes praktické a všeobecné sestry, až po lékaře,“ uvedl ministr Adam Vojtěch (za ANO).

Vzdělávací program administrativní pracovník ve zdravotnictví je určen pro středoškoláky s maturitou, kteří mají zájem pracovat ve zdravotnictví v administrativě. Program má teoretickou a praktickou část, studenti se naučí například pracovat se zdravotnickými registry a statistickými hlášeními, vést zdravotnickou dokumentaci nebo vykazovat zdravotní péči.

První kurz začne 14. února, potrvá dva měsíce. Osmačtyřicet výukových hodin bude rozděleno mezi pátek a sobotu každý druhý týden. Studium je zakončeno závěrečnou zkouškou ve formě písemného testu v elektronické podobě a pohovorem.

„Myslím si, že možnost přijmout administrativního pracovníka bude terénem velmi kladně přijata a že bude tato pozice hodně využívána,“ uvedla Martina Šochmanová, prezidentka České asociace sester.

V Česku je nedostatek zdravotních sester. Kromě nízkých platů a náročné práce je jedním z důvodů také zbytečná administrativa, kterou by z nich mohli sejmout právě administrativní síly. Na rostoucí byrokracii si stěžují také lékaři.

-čtk-