Podřipská nemocnice s poliklinikou v Roudnici nad Labem bude spadat pod společnost Penta Hospitals CZ. Foto: Firmy.cz

Penta přebírá nemocnici v Roudnici nad Labem, péči zachová

Společnost Penta Hospitals CZ přebírá Podřipskou nemocnici s poliklinikou v Roudnici nad Labem na Litoměřicku. Začlení ji do své sítě. Smlouvu o převzetí celého vlastnického podílu od Jakuba Zavorala schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Nový vlastník plánuje zachovat současný rozsah péče a v některých oborech ji chce rozšířit. ČTK o tom informovala mluvčí skupiny Lenka Holá.

 

Integrace umožní podle Holé například společný nákup či zvyšování kvality a bezpečí. „Převzetí nemocnice přichází ve složité době, naším úkolem je situaci společně zvládnout,“ uvedla ředitelka Penta Hospitals CZ Barbora Vaculíková.

Jednatelem a ředitelem nemocnice zůstane David Soukup, který nahradil loni na podzim Tomáše Krajníka. Ten nemocnici po šesti letech opustil po ukončení sporu o vlastnictví mezi Jakubem Zavoralem a Josefem Krajníkem, otcem Tomáše Krajníka. Stoprocentním vlastníkem zařízení se z rozhodnutí soudu stal Zavoral.

Největší devizou roudnické nemocnice jsou podle Soukupa zkušení zaměstnanci a kvalita péče. Podřipská nemocnice s poliklinikou provozuje oddělení ambulantní a lůžkové chirurgie, internu, gynekologicko-porodnické oddělení a dětské oddělení, následnou rehabilitační péči, pohotovost a specializované ambulance. Porodnici využívají rodičky z litoměřického okresu i Prahy.

Penta Hospitals CZ vlastní nemocnice ve Vrchlabí, Ostrově, Nemocnici následné a rehabilitační péče v pražské Bubenči, Psychiatrickou nemocnici v Písku a provozuje Nemocnici Sokolov. Vlastní také síť ambulantních zařízení na Karlovarsku a je majoritním vlastníkem center Alzheimer Home. Je součástí nadnárodního holdingu Penta Hospitals International, který provozuje ve střední Evropě více než 30 nemocnic a 40 ambulantních zařízení.

-čtk-