FN Královské Vinohrady. Foto: Wikipedie/JiriMatejicek, licence CC BY-SA 3.0

Novým ředitelem FN Královské Vinohrady bude od dubna Jan Votava

Novým ředitelem pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady bude k pátku 1. dubna jmenován dosavadní náměstek pro léčebnou péči Jan Votava, který byl řízením nemocnice pověřený. ČTK to dnes sdělil mluvčí ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob. Předchozího ředitele a exministra Petra Arenbergera ministr Vlastimil Válek (TOP 09) v lednu odvolal.

Votavu doporučila do čela nemocnice i výběrová komise. „Chci, aby byly ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady nastaveny jasné řídicí struktury. Předpokládám, že pan ředitel provede revizi v managementu organizace a obklopí se spolupracovníky, kteří mu pomohou realizovat jeho úkoly,“ uvedl v tiskové zprávě ministr Válek.

Zaměřit by se podle něj měl na udržení stabilní ekonomiky, nastavené řízení lidských zdrojů a vytvoření vize rozvoje organizace včetně investic. „Je nutné provést revizi projektu Traumacentra FNKV, dát investice v této oblasti do souladu s moderními požadavky a vhodně provázat s ostatními budovami v rámci existujícího areálu,“ dodal.

O místo ředitele vinohradské nemocnice mělo zájem 14 účastníků. Dva z nich ministerstvo vyřadilo, protože nesplnili podmínky výběrového řízení.

Novým ředitelem pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady bude k pátku 1. dubna jmenován dosavadní náměstek pro léčebnou péči Jan Votava, který byl řízením nemocnice pověřený.

-čtk- , -pur-