Ilustrační foto: Pixabay

Neobvyklá kampaň za destigmatizaci závislostí láká na trénink s Barborovu Strýcovou či hudební zážitek s Tomášem Klusem

Na golf či kolo s Radkem Jarošem, vodu s Vavřincem Hradílkem, tenisový trénink s Barborou Strýcovou nebo hudební zážitek s Tomášem Klusem. To jsou některé ze zážitků, které nabízí nevládní organizace SANANIM v rámci benefiční kampaně za destigmatizaci závislostí a na podporu léčby, jež potrvá do 20. března. Organizace to oznámila v tiskové zprávě.

Devět známých osobností se rozhodlo věnovat svůj čas ve prospěch kampaně nevládní organizace SANANIM s názvem Dejme druhou šanci. Kdokoli se tak může zapojit do aukce zážitků a vydražit si setkání s horolezcem Radkem Jarošem, plážovým volejbalistou Ondřejem Perušičem, tenistkou Barborou Strýcovou, zpěvákem Tomášem Klusem, moderátorkou Danielou Drtinovou, farářkou Martinou V. Kopeckou, kajakářem Vavřincem Hradílkem, malířkou Barborou Kysilkovou nebo ekonomem Tomášem Sedláčkem.

„Ti, kteří jsou úspěšní, se rozhodli věnovat zlomek své slávy ve prospěch opomíjených,“ uvedla organizace v tiskové zprávě. „Každý si zaslouží druhou šanci, někdy možná i třetí. Máme radost, že je tu nová šance jak pomáhat, zejména těm, které mnozí přehlíží,“ dodává.

Aukce běží na webových stránkách www.dejmedruhousanci.cz do 20. března do 20:00 hod. Vybraný zážitek bude prodán tomu dražiteli, který poskytne nejvyšší dar.

Celý výtěžek z aukce půjde na činnost SANANIM, jež nabízí ucelený systém léčby a péče o lidi v různých stadiích rozvoje závislosti a jejich blízkým. Rovněž napomáhá odstranit stigmatizaci související s užíváním drog, která je v poskytnutí pomoci často překážkou.

-sed-