Foto: PxHere

Nemocnice nabízejí studentům letní brigády, zajistí přivýdělek i zkušenosti

Spojit letní přivýdělek se získáním důležitých praktických zkušeností mohou studenti zdravotnických oborů v nemocnicích v Olomouckém kraji, které jim v červenci a srpnu nabízejí brigády přímo na svých odděleních. „O prázdninové brigády mají zájem desítky studentů, za což jsme rádi,“ řekla dnes ČTK mluvčí Nemocnice Šumperk Hana Hanke.

Nemocnice Šumperk pro studenty zdravotnických oborů každoročně připravuje nejen odborné stáže a praxe, ale i další formy spolupráce, a to i v období letních prázdnin. „Naším cílem je maximálně podpořit zájem studentů o spolupráci a letní brigády jsou pro ně často nejen finanční motivací, ale také důležitou osobní i profesní zkušeností,“ uvedla Hanke.

Při letní brigádě mohou zájemci v Nemocnici Šumperk absolvovat individuální studentskou letní praxi. „V Nemocnici Šumperk máme například projekt Studentská akademie, která spočívá v individuální formě vizitace oddělení, kdy má student jedinečnou možnost strávit libovolný čas přímo po boku primáře nebo vedoucí sestry vybraného oddělení,“ uvedla Hanke. Studenti podle ní díky letní brigádě získají přehled o chodu oddělení, pracovní činnosti zdravotníků a organizaci jejich práce.

Studenti se v létě mohu přihlásit i na brigádu do nemocnic v Prostějově, Šternberku, Přerově a Jeseníku, které provozuje společnost Agel. „Nabízíme brigády na pozicích sanitář, ošetřovatel, praktická sestra a všeobecná sestra. V každé nemocnici se jedná o zhruba 15 až 20 pracovních pozic napříč kategoriemi,“ řekla ČTK mluvčí společnosti Agel Radka Miloševská.

Nemocnice Šumperk nabízí i krátkodobé letní brigády středoškolským studentům nezdravotnických oborů v technicko-hospodářských provozech. „Z hlediska povinného vstupního zácviku, přímého dohledu a změny organizace práce v době čerpání dovolených jde však výhradně o umožnění pracovní zkušenosti a finanční podporu studujících dětí našich vlastních zaměstnanců,“ podotkla Hanke. Několik pracovních pozic v obslužných provozech v létě nabídnou i nemocnice ze skupiny Agel. „Většinou se jedná o pomocné práce v kuchyni a jedná se o jednotky pozic,“ řekla Miloševská.

-čtk-