Přednosta Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie FNO Pavel Douša. Zdroj: FNO

Ostravská nemocnice se snaží absolventům přiblížit chod pracoviště pomocí náborových videí

Internetové pracovní inzeráty z oblasti zdravotnictví už v současné době zdaleka nestačí. Toho si je vědoma také fakultní nemocnice v Ostravě, která ke svým bohatým aktivitám v oblasti personalistiky, přidává nově také náborová videa. Zájemci proto mají unikátní možnost nahlédnout do provozu různých oddělení nemocnice.

„Značná část komunikace se odehrává na sociálních sítích, proto ve spolupráci s naším Oddělením marketingu a Oddělením komunikace rozvíjíme různé aktivity na Facebooku, Instagramu nebo LinkedInu. Aktivně se účastníme veletrhů práce zaměřených na zdravotnictví, organizujeme dny otevřených dveří, rozvíjíme programy pro absolventy. A právě ve snaze přiblížit naše jednotlivá pracoviště zejména budoucím absolventům jsme začali připravovat náborová videa. Děje se tak ve spolupráci s přednostou, případně primářem a lékaři dané kliniky nebo oddělení. A to tak, aby to vystihovalo náplň dané pozice, možnosti rozvoje, ale i atmosféru na pracovišti,“ vysvětluje náměstkyně ředitele pro personální řízení FNO Radka Naňáková.

Fakultní nemocnice Ostrava v průměru ročně přijme 60 až 80 lékařů různých oborů, podstatnou část tvoří absolventi.Od náborových aktivit tedy očekává přísun nových zaměstnanců na všechna pracoviště, kde je potřebné vhodně doplnit tým a kde se snoubí zkušenost s dravým mládím.

„Co se týká počtu zájemců, byli bychom rádi, kdybychom dokázali vykrýt všechna naše volná místa. Aktuálně hledáme lékaře zejména pro Kliniku úrazové chirurgie a ortopedie, Kliniku hematoonkologie, Kliniku onkologickou, Ústav radiodiagnostický a Urologickou kliniku. Samozřejmě se jedná o kontinuální proces, který se týká všech pracovišť ve vazbě na rozvoj celé nemocnice,“ doplňuje Naňáková.

Nemocnice aktuálně využívá náborová videa pro Kliniku úrazové chirurgie a ortopedie a Kliniku hematoonkologie.

-red-