Sympozium Zdravotnického deníku s názvem Ekonomika a management diabetologie představí nejnovější trendy v léčbě. Foto: Radek Čepelák

Současné trendy v managementu léčby diabetu představí sympozium

Obézní bude podle odhadů Světové zdravotnické organizace (WHO) v roce 2030 více než třetina Čechů. Se zvýšenou tělesnou hmotností přicházejí potíže, které mají dlouhodobý a závažný dopad na zdravotní stav pacienta, a to hlavně v případě, když se kila navíc neřeší. Mezi ty nejrizikovější spadá například rozvoj diabetu druhého typu. Jaké jsou nejnovější trendy v léčbě a managementu diabetologické péče a jak to jako Česká republika zvládáme? Přijďte diskutovat 27. května na sympozium Zdravotnického deníku na téma Ekonomika a management diabetologie, který se bude konat již tradičně v prostorách Event roomu Truhlárna v pražském Karlíně.

O trendech a novinkách v managementu diabetologické péče v první části sympozia pohovoří předseda České diabetologické společnosti prof. MUDr. Martin Prázný a ředitel Value Outcomes s.r.o. MUDr. Tomáš Doležal. Své pohledy na diabetologii v roli plátců představí MUDr. Renata Knorová, ředitelka zdravotního úseku České průmyslové zdravotní pojišťovny a předsedkyně zdravotní sekce Svazu zdravotních pojišťoven a také PhDr. Jan Bodnár, náměstek ředitele Všeobecné zdravotní pojišťovny pro zdravotní péči.

Druhá část sympozia je zaměřena na úhradové mechanismy v diabetologii. V panelové diskusi vystoupí poslanec, místopředseda Výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny MUDr. Tom Philipp, poslanec a předseda Podvýboru pro lékovou politiku, přístrojovou techniku a zdravotnické prostředky Poslanecké sněmovny MUDr. Kamal Farhan, ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Ing. Zdeněk Kabátek, předseda České diabetologické společnosti Prof. MUDr. Martin Prázný, ředitelka zdravotního úseku České průmyslové zdravotní pojišťovny a předsedkyně zdravotní sekce Svazu zdravotních pojišťoven Renata Knorová a ředitel Value Outcomes s.r.o. MUDr. Tomáš Doležal.

Akce se koná 27. května v Event roomu Truhlárna, Šaldova 5, Praha – Karlín. Přednášková část bude probíhat od 15:00 do 16:15, následná panelová diskuse od 16:30 do 17:30. Celou akci moderuje šéfredaktor Zdravotnického deníku Mgr. Tomáš Cikrt.

Do auditoria srdečně zveme zdravotnické pracovníky, zástupce akademické obce i představitele managementu zdravotnických zařízení a veřejné správy. Pro veřejné subjekty, například zdravotnická zařízení, vysoké školy nebo neziskové organizace je účast zdarma, pro podnikatelské subjekty, jejich asociace, svazy a komory činí registrační poplatek 7 500 korun bez DPH. Svou účast, prosím, potvrďte na email [email protected].

Pozvánka ke stažení zde: