Ve skupině Agel pracuje více než 10.000 zaměstnanců, přibližně 7000 z nich v Česku. Jediným vlastníkem je podnikatel Tomáš Chrenek, který loni odkoupil čtvrtinový podíl Martina Polacha. Foto: koláž ZD

Společnost Agel je majoritním vlastníkem Hornické polikliniky

Akciová společnost Agel se stala majoritním vlastníkem Hornické polikliniky v Ostravě, která v centru krajského města poskytuje zdravotní péči nepřetržitě od roku 1961. Výše podílu společnosti, která dříve byla minoritním vlastníkem, nyní dosahuje téměř 100 procent, řekla ČTK mluvčí společnosti Radka Miloševská. Cenu transakce společnost nezveřejnila.

 

„Získání majoritního podílu Hornické polikliniky plně koresponduje se strategií naší společnosti dále růst a rozvíjet se,“ uvedl předseda představenstva Ján Dudra.

Společnost Agel provozuje zdravotnická zařízení v České republice i na Slovensku. Jen v Ostravě patří do skupiny také Vítkovická nemocnice, oční centrum nebo poliklinika v Tyršově ulici. Společníkem v Hornické poliklinice se stala v roce 2003.

Společnost provozuje v České republice 11 nemocnic, osm poliklinik, síť lékáren, laboratoří, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnických zařízení. Od roku 2006 působí také na Slovensku.

Celkem ve skupině Agel pracuje více než 10.000 zaměstnanců, přibližně 7000 z nich v Česku. Jediným vlastníkem je podnikatel Tomáš Chrenek, který loni odkoupil čtvrtinový podíl Martina Polacha.

-čtk-