Generální manažer Zentivy ČR Boris Sananes. Foto: Zentiva

Zentiva má nové vedení. Soňu Porubskou střídá Boris Sananes

Novým generálním manažerem společnosti Zentiva v České republice se stal Boris Sananes. Ve funkci vystřídá dosavadní generální manažerku Soňu Porubskou, která se přesouvá do globálního vedení společnosti na pozici Head of Corporate Affairs a vrací se také do představenstva České asociace farmaceutických společností. Firma o tom informovala dnes v tiskové zprávě.

Výrobce generických léků Zentiva Česká republika mění vedení. Generální manažerku Soňu Porubskou střídá dosavadní obchodní ředitel firmy Boris Sananes. „Cítím silnou zodpovědnost a tlak, který ale vnímám velmi pozitivně. Je to sice obrovská výzva, ale těším se na ni,“ uvedl Sananes. Do nové pozice nastupuje podle svých slov s empatií a pokorou. „Vždy jsem se snažil tvořit příjemné prostředí důvěry mezi kolegy, a v tom hodlám pokračovat i nadále,“ prohlásil.

Dosavadní generální manažerka Porubská přechází na novou funkci v globální centrále Zentivy v Praze. Na pozici Head of Corporate Affairs bude zastupovat společnost v nadnárodní asociaci generických výrobců „Medicines for Europe“ a vrátí se také do představenstva České asociace farmaceutických společností (ČAFF). Má se zaměřit na přínos Zentivy jako farmaceutického výrobce v Evropě a roli, kterou společnost hraje při podpoře veřejného zdraví. Věnovat se bude také předsednictví České republiky v Radě Evropské unie, které se uskuteční v druhé polovině tohoto roku a zabývat se bude mimo jiné i chystanou revizí lékové politiky EU.

„Na českém trhu hrajeme významnou roli partnera, na kterého se mohou pacienti spolehnout,“ je přesvědčený Sananes. „Abychom si tuto roli udrželi, musíme kontinuálně pracovat na prohlubování vztahů s našimi partnery, bezchybně zajišťovat plynulé dodávky, a vstupovat do nových terapeutických oblastí,“ dodal.

-sed-